Navigation Menu

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ LEGO



Αυτά τα μπισκότα ήταν το αποτέλεσμα ενός πειράματος στην κουζίνα, το οποίο έδεσε τα μπισκότα σε ένα κέρασμα Lego για τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Τα Lego σαν παιχνίδι είναι από μόνο του παιχνίδι έμπνευσης που προτρέπει τα μικρά μας στην φαντασία και στη πειραματικότητα - να χτίζουν και να δημιουργούν! Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ συναρπαστικό.



Οι φιγούρες Lego είναι από ζαχαρόπαστα και κουπ πατ Lego. Δημιούργησα και κόκκινα τουβλάκια που δεν τα τοποθέτησα επάνω στα μπισκότα, νομίζω ότι είναι πολύ όμορφα να τοποθετηθούν γύρω από τα μπισκότα ή δίπλα στο πιάτο σεβριρίσματος


Αυτό είναι το μέρος του πειράματος. Ήθελα να δημιουργήσω ένα πράσινο φόντο για τα μπισκότα όπως είναι η βάση για τα τουβλάκια Lego.Έτσι χρησιμοποίησα μια καινούργια βάση παιχνιδιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζαχαρόπαστα πράσινου χρώματος αντί να φτιάξετε άσπρη και να τη χρωματίσετε εσείς, γιατί χρειάζεστε πολύ από το πράσινο χρώμα για πετύχετε το σκούρο πράσινο και αυτό θα κάνει τη ζαχαρόπαστα πολύ κολλώδη. Ακόμα και με τη προσθήκη παραπάνω άχνης δεν θα αποκτήσει ποτέ σωστή υφή (πιστέψτε με δοκιμασμένο). Η έτοιμη ζαχαρόπαστα λειτούργησε τέλεια.


Ήταν τόσο διασκεδαστική διαδικασία, που περιμένω πως και πώς να τα δείξω στα παιδιά. Πιστεύω ότι αυτά τα μπισκότα είναι ότι πρέπει για ένα παιδικό Party με θέμα τα Lego.

Μπισκοτάκια Lego 
περίπου 20 μπισκότα

225 γρ ανάλατο βούτυρο
1 κούπα και 2 κουταλάκια του γλυκού (225γρ) κρυσταλλική ζάχαρη
1 Αυγό
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
3 κούπες (375γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία πρέζα αλάτι
κίτρινη ζαχαρόπαστα
κόκκινη ζαχαρόπαστα
έτοιμη πράσινη ζαχαρόπαστα
Μέλι για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα στα μπισκότα

Σέ ένα επιτραπέζιο μίξερ με το εξάρτημα "Κ" ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην το παρακάνετε σε αυτό το στάδιο γιατί τα μπισκότα μπορεί να απλώσουν στο ψήσιμο

Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε ξανά το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. σταματήστε και καθαρίστε τα τοιχώματα του μίξερ όσες φορές χρειαστεί.

Σε ένα μέτριο μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το στο μείγμα με το βούτυρο και το αυγό. Ανακατέψτε το με τον "Κ" σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρει μορφή ζύμης και δεν υπάρχουν κομματάκια απο βούτυρο. Η ζύμη θα συγκεντρώνεται επάνω στο εξάρτημα στη μέση. Αυτό είναι καλό σημάδι οτι η ζύμη έχει σωστή σύνθεση. Αν το μείγμα σπάει και δεν ενώνεται προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό τη φορά μέχρι να πετύχετε τη σωστή μορφή
Πάρτε μία λαδόκολά βάλτε τη ζύμη και τοποθετήστε αλλη μία λαδόκολλα από πάνω και ανοίξτε τη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο. τυλίξτε τη ζύμη στον πλάστη με τις λαδόκολλες και έπειτα με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για μία ώρα
Αφαιρέστε τις λαδόκολλες και ανοίξτε ακόμη λίγο το φύλλο να γίνει λίγο πιό λεπτό. Δέν πρέπει να κολλάει. Αν κολλάει ρίξτε λίγο αλεύρι, όχι πάρα πολύ γιατί δεν θέλετε τα μπισκότα σας να έχουν άσπρα σημάδια. Ανοίξτε τη ζύμη σας περίπου σε πάχος μισό εκατοστό και λιγότερο από 1 εκατοστό. Κόψτε με το κουπ πατ σας τα μπισκότα σας σε τετράγωνο σχήμα και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Ξαναβάλτε τα στο ψυγείο κομμένα για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C με 180°C
Ψήνετε τα μπισκότα 12 με 15 λεπτά
Αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο με τοποθετήστε τα σε σχάρα

Συρναμολογήστε τα μπισκότα σας και τοποθετήστε τα σε μεγάλη πιατέλα ή αν θέλετε σε ατομικά πιατάκια και διακοσμήστε τα με τα κόκκινα τουβλάκια
Καλή επιτυχία

Η συνταγή είναι της Heather Baird από το βιβλίο  Sprinkle Bakes Book  και διαδικτυακά στο http://www.sprinklebakes.com/

0 σχόλια:

Follow @ Bthemez