Navigation Menu

THE BIRTHDAY CAKE!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή από ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο "Layered: Baking, Building, and Styling Spectacular Cakes". Το βιβλίο το έχει γράψει η Tessa Huff από το "Style Sweet CA" και είναι γεμάτο από εκθαμβωτικά κέικ όλων των ειδών! Έπεσα σχεδόν αμέσως στη συνταγή της με όνομα "The Birthday Cake". Είναι μία συνταγή από αυτές που ο καθένας πρέπει να έχει στη συλλογή του. Η Tessa λέει " Αν δεν έχετε ακόμη μια συνταγή για το απόλυτο κέικ. Τώρα την έχετε. Αποστηθίστε την και περάστε την στην επόμενη γενιά. Τα εγγόνια σας θα σας ευχαριστούν"


Πραγματικά είναι μία "μεγάλη" μικρή συνταγή. Όσο για το βαθμό δυσκολίας, είναι μία εύκολη συνταγή. Το κέικ είναι αφράτο με μία χρυσή απόχρωση χάρη στους 6 κρόκους αυγού και στη ολόκληρη κούπα βουτύρου. Η παγωμένη σοκολατένια επικάλυψη είναι ακριβώς ότι υποδηλώνει το όνομα της: πλούσια, σοκολατένια και η γεύση λίγο νοσταλγική. Είναι κάτι στο κέικ με γλάσο σοκολάτας που με γυρνάει πίσω στα παιδικά μου χρόνια.


Το βιβλίο είναι τελείως πανέμορφο με πλήρες χρώμα και εικόνες για κάθε συνταγή. Μέσα θα βρείτε 60 κέικ με 150 συνταγές για τα στρώματα κέικ, γλάσα, γεμίσεις και γαρνιτούρες. Στις 288 σελίδες, αυτό είναι ένα νέο είδος Βίβλου για κέικ για όλους και για όλα τα επίπεδα δεξιωτήτων.

Οι σελίδες πρίν τις συνταγές είναι γεμάτες με οδηγίες ψησίματος και κατασκευών. Είναι σαν μία σχολή για κέικ μέσα σε ένα βιβλίο μαγειρικής! Τα κεφάλαια του βιβλίου χωρίζεται σε κλασικά κέικ, κέικ σοκολάτας, κέικ καθημερινά, Εντυπωσιακές Τούρτες, Περιπετειώδης Τούρτες (αγαπημένο μου!), και Εποχιακά κέικ. Υπάρχει επίσης μια συνταγή για τριώροφη τούρτα γάμου μπόνους. Θα λατρέψετε που θα έχετε συνταγές όπως για μία κλασική Black Forest και για τους πιο απαιτητικούς θα απολαύσετε ένα Pink Peppercorn Cherry Cake και ένα Banoffee Tiramisu Cake.


Έψησα αυτό το κέικ σε τρεις στρώσεις 10 εκατοστών και δίνει στο κέικ μία ψηλή σιλουέτα. Η αρχική συνταγή προτείνει δύο στρώσεις κέικ των 15 εκατοστών, αλλά είναι υπέροχο όπως και άν το φτιάξετε.



Σπάνια έχω φτιάξει τούρτα γενεθλίων χωρίς να τη σιροπιάσω, και αυτή είναι χωρίς σιρόπι. Χρησιμοποίησα πολύχρωμη τρούφα για να καλύψω τα πλαϊνά της τούρτας και μπορείτε να τοποθετήσετε γλειφιτζουράκια για τη διακόσμηση


Αν σας αρέσει να ψήνετε κέικ, τότε θα το λατρέψετε. Αποτελεί επίσης ένα προσωπικό δώρο για στη ζωή σας




The Birthday Cake
(Κέικ με σοκολατένια επικάλυψη)
περίπου 12 - 16 μερίδες

Κέικ Βουτύρου
Βούτυρο ή σπρέι για τα ταψάκια
3 1/4 κούπες (425g) αλεύρι, και έξτρα για τα ταψάκια
1 κουταλιά της σούπας baking powder
3/4 κγ Αλάτι
1 κούπα (225g) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες (400g) κρυσταλλική ζάχαρη
2 κγ βανίλια
6 μεγάλους κρόκους αυγού
1 1/2 κούπες (360 ml) γάλα μη αποβουτυρωμένο

Για το γλάσο
1 1/2 κούπες (340g) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
5 1/2 κούπες (690g) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/2 κούπα (50g) άγλυκη σκόνη καρύδας(προαιρετικό)
1 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κγ αλάτι
1/4 κουπας (60ml) κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα
(225) ημίγλυκη σοκολάτα λιωμένη και κρύα

Κέικ Βουτύρου:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε 2 ταψάκια 20εκ.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα "Κ", χτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε σε μέτρια-υψηλή μέχρι το βούτυρο είναι ελαφρύ και αφράτο, 3 έως 5 λεπτά. Σταματήστε το μίξερ και με μία σπάτουλα καθαρίστε τα πλαϊνά του κάδου.
Γυρίστε το μίξερ σε μέτρια - χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια τους κρόκους έναν έναν. Σταματήστε το μίξερ και καθαρίστε τα πλαϊνά
Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το μείγμα αλευριού σε 3 δόσεις, εναλλάξ με το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα το μείγμα εφόσον έχει ενσωματωθεί πλήρως και η τελευταία δόση αλευριού.
Μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψάκια. Ψήστε τα για 25 - 28 λεπτά, τρυπήστε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.Αφήστε τα να κρυώσουν επάνω σε σχάρα για 10 - 15 λεπτά και μετά βγάλτε τα από τα ταψάκια


Για το γλάσο: 
Με τη βοήθεια του μίξερ και το εξάρτημα "Κ", χτυπήστε το βούτυρο έως ότου γίνει λείο και κρεμώδες. Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, την καρύδα, τη βανίλια και το αλάτι.Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Γυρίστε το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι το γλάσο να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Σταματήστε το μίξερ και καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου. Προσθέστε τη σοκολάτα και χτυπήστε έως ότου γίνει λείο.

Συρναμολόγηση: 
Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει τελείως, προσεκτικά τα κόβουμε οριζόντια ώστε να δημιουργήσουμε τέσσερις ίσες στρώσεις κέικ. μετρήστε τα κέικ και επιλέξτε ποιό θα βάλετε για βάση. Τοποθετήστε το πρώτο κέικ σε μια πιατέλα. Απλώστε περίπου τα 180 γρ από το γλάσο με μία σπάτουλα. Βάλτε το επόμενο κέικ από πάνω και συνεχίστε. Με το γλάσο που θα περισσέψει καλύπτουμε ολόκληρη την τούρτα


Διακόσμηση:
Καλύψτε το με πολύχρωμη τρούφα και τοποθετήστε μερικά γλειφιτζουράκια ή άλλα ζαχαρωτά για πιό γιορτινή διακόσμηση.

Σημειώσεις: 
Εάν επιθυμείτε τούρτα 2 στρώσεων, κρατήστε τα κέικ ως έχουν και προσαρμόστε το γλάσο ανάμεσα τους σε 240 με 360 γρ.
Η τούρτα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες
Αν θέλετε μπορείτε να τη βάλετε στη κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.



Η συνταγή είναι της Tessa Huff από το βιβλίο  "Layered: Baking, Building, and Styling Spectacular Cakes"  και διαδικτυακά στο http://www.sprinklebakes.com/

0 σχόλια:

Follow @ Bthemez