Navigation Menu

PIÑATA ΒΡΩΣΙΜΗ PAPER MÂCHÉ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΡΤΥ


Το Πάσχα είναι στον ορίζοντα, και εγώ ήδη γιορτάζω απο νωρίς τρώγοντας σοκολατένια κουνελάκια και χύμα ζελεδάκια. Θεωρώ ότι τα ανοιξιάτικα ζαχαρωτάκια είναι και τα πιο όμορφα.

Αυτή η piñata είναι πολύ έξυπνη διακόσμηση. Στην πραγματικότητα είναι ένα γιγάντιο ζαχαρωτό από μόνο του,αφού τρώγεται. Είναι φτιαγμένο από ένα γλάσο βανίλιας και βρώσιμο χαρτί ζαχαροπλαστικής. Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί (αν εξαιρέσουμε τη ακαταστασία) και είναι ένα ευχάριστο και διαδραστικό κεντρικό κομμάτι για τη διακόσμηση του χώρου



Το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό να τσουγκρίσεις ένα γιγάντιο αυγό.Μπορείτε να ανοίξετε από πριν ένα σημείο για να δημιουργήσετε ένα ευαίσθητο κομμάτι στο κέλυφος, μετά το σπάτε (και τρώτε!) Θα σας συμβούλευα άν σπάσετε το αυγό καλό θα ήταν να το κάνετε πάνω από την επιφάνεια ενός τραπεζιού, αλλιώς θα καταλήξετε με μία ζελεδένια διακόσμηση στο πάτωμα. Εμένα μου αρέσει και προ ανοιγμένο με ένα μαχαίρι και να μπορεί να παίρνει όποιος θέλει.

Σας δείχνω μία σειρά από φωτογραφίες της διαδικασίας κατασκευής, έτσι αν θέλετε την ακολουθείτε ώς έμπνευση για τη δικιά σας κατασκευή.



Θα χρειαστείτε λωρίδες από βρώσιμο χαρτί και ένα σφιχτό γλάσο βανίλιας. Εγώ χρησιμοποίησα ένα μπαλόνι 30 εκατοστών για να δώσω το σχήμα αυγού, και δεν το παραφούσκωσα. Άλειψα το μπαλόνι με μαργαρίνη και μετά τη σκούπισα με χαρτί κουζίνας. Ένα μικρό κατσαρολάκι είναι ότι πρέπει για να σας κρατάει το αυγό και θα σας βοηθήσει να το αλλάζετε θέσεις καθώς θα το δουλεύετε.

Η τεχνική "paper mâché": καλύψτε ένα κομμάτι από το μπαλόνι με γλάσο και τοποθετήστε από πάνω μία λωρίδα από το χαρτί και καλύψτε τη με γλάσο. Επαναλάβετε έως ότου καλυφθεί όλο το μπαλόνι





Η βάση του αυγού πρέπει να ενισχυθεί λίγο αφού τα γλυκάκια μας θα τοποθετηθούν εκεί όταν το γεμίσουμε. Για να το κάνω αυτό, έκοψα τρία χαρτιά σε στρόγγυλο σχήμα και ψαλίδισα τις άκρες. Τα έβαλα στο κάτω μέρος του αυγού και οι ψαλιδισμένες άκρες έστρωσαν όμορφα στις καμπύλες του αυγού. Σε αυτή τη φάση δέν χρειάζεται το αυγό να είναι τέλειο,γιαυτό μην ανησυχείτε να το κάνετε τέλειο.

Όλη την επιφάνεια θα την καλύψουμε κι΄άλλο με χαρτί. Το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ να στεγνώσει. Το επόμενο πρωί, σιγουρευόμαστε ότι το αυγό έχει στεγνώσει χτυπώντας ελαφρά με το δάχτυλο μας γύρω από το αυγό. Ο ήχος που πρέπει να ακούσουμε είναι σαν να είναι κούφιο. Αν ακούσουμε τον ήχο αυτό μπορούμε να ξεφουσκώσουμε το μπαλόνι και να το αφαιρέσουμε. Το εσωτερικό του αυγού θα είναι λίγο υγρό οπότε το αφήνουμε δυο τρεις ώρες να στεγνώσει πριν το γεμίσουμε και το διακοσμήσουμε.
Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού ανοίξτε μία τρύπα τόσο μεγάλη ωστε να χωράει τα γλυκάκια που θέλετε.


Κόψτε και άλλες λωρίδες απο το χαρτί και ψαλιδίστε τις άκρες. Χρησιμοποιήστε μέλι για κόλα και ένα πινέλο., ζωγραφίστε μια γραμμή με μέλι και κολλήστε επάνω τη λωρίδα σας με τις ψαλιδισμένες άκρες προς τα έξω. Επαναλάβετε ώσπου να καλύψετε όλη την επιφάνεια του αυγού σας. Εγώ χρησιμοποίησα και μερικούς κύκλους από ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσω το αυγό. Τους κόλλησα με μέλι. Όταν τελειώσετε, γεμίστε το αυγό με τα γλυκάκια σας. Για να καλύψετε την τρύπα στο επάνω μέρος του αυγού θα επαναλάβετε τη διαδικασία που κάναμε για να ενισχύσουμε τη βάση. Θα χρειαστείτε 2 κύκλους παραπάνω για να κλείσετε την τρύπα. Απλά ζωγραφίστε λίγο μέλι γύρω από την τρύπα και κολλήστε. 


Το ξέρω ότι "Βρώσιμο Paper Mâché" δεν ακούγεται και ότι καλύτερο, θα σας πω - δεν είναι κακό! και πιστεύω ότι στα παιδιά θα αρέσει. Είμαι λίγο σπασικλάκι με τις γλυκές κατασκευές. Αν είστε λίγο και εσείς, τότε θα περάσετε πραγματικά τέλεια.

Καλή Άνοιξη!


Piñata Βρώσιμη Paper Mâché για Πασχαλινό πάρτυ
για ένα αυγό 20 εκ

1/4 κούπας (40g) σκόνη μαρέγκας
1/2 κούπα (120 ml) νερό
4 κούπες (480g) ζάχαρη άχνη
20 σελίδες βρώσιμο χαρτί (γκοφρέτα - βάφλα)
Μέλι
Μαργαρίνη
Γλυκάκια και ζελεδάκια

Εξοπλισμός
Ένα μπαλόνι 30 εκ
Χαρτι κουζίνας
Ψαλίδι
Πινέλο ζωγραφικής

Ετοιμασία για το μπαλόνι Φουσκώστε το μπαλόνι σε ύψος 20 εκ. Τοποθετήστε το μπαλόνι ανάποδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. καλύψτε το μπαλόνι με μαργαρίνη και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα. Χρειάζεται μία πολύ λεπτή στρώση.

Ετοιμασία γλάσου: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπήστε τη σκόνη μαρέγκας με το νερό. Χτυπήστε το έως ότου γίνει σφιχτό και αδιάφανο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να γίνονται κορυφές στο μείγμα. Το γλάσο πρέπει να είναι σφιχτό. Τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας πάνω από το κάδο για να μη στεγνώνει το γλάσο όσο δουλεύετε.


Σημείωση: Άνθρωποι αλλεργικοί στο λάτεξ θα πρέπει να διαλέξουν άλλο τρόπο για να φτιαξουν το αυγό. Υπάρχου μπαλόνια non-latex vinyl στο διαδίκτυο αλλά δεν έχω εμπειρία με τέτοιο μπαλόνι

Η συνταγή είναι της Heather Baird και μπορείτε να τη βρείτε διαδικτυακά στο http://www.sprinklebakes.com/

0 σχόλια:

Follow @ Bthemez